Onze inzet

Een brede kijk op uw gezondheid

Ons team draagt zorg voor je lichamelijke, sociale en psychische gezondheid. Je kan bij ons terecht met lichamelijke klachten en met problemen die je dagelijks leven bemoeilijken. Om optimaal zorg te kunnen dragen voor je gezondheid, werken de zorgverleners nauw met elkaar samen.

Werkingsgebied

Het werkingsgebied van wijkgezondheidscentrum Caleido is Groot-Leuven (3000 Leuven, 3010 Kessel-Lo, 3018 Wijgmaal, 3012 Wilsele, 3001 Heverlee). Iedereen die binnen het werkingsgebied woont, kan zich inschrijven bij het wijkgezondheidscentrum.

De twee andere wijkgezondheidscentra van Leuven, De Ridderbuurt en De Central, hebben hetzelfde werkingsgebied. Als inwoner van Groot-Leuven heb je de vrije keuze om je bij één van de drie Leuvense wijkgezondheidscentra in te schrijven.

Preventie en gezondheidspromotie

Voorkomen is beter dan genezen. We organiseren daarom regelmatig preventie- en gezondheidsacties en hebben aandacht voor gezondheidsthema’s zoals gezond eten, bewegen, tandverzorging en psychisch welzijn. Ons wijkgezondheidscentrum streeft daarmee naar een gezond Le(u)ven!

Samen met de lokale overheid en met actoren uit zorg en welzijn werken we aan de verbetering van de gezondheid en het welzijn van de bewoners van het werkingsgebied.

Realisaties

Het jaarverslag bundelt de belangrijkste cijfers en realisaties van ons wijkgezondheidscentrum.

Toegankelijke gezondheidszorg

Wijkgezondheidscentrum Caleido werkt met het forfaitair betalingssysteem. Het ziekenfonds betaalt maandelijks een vast bedrag per patiënt aan het wijkgezondheidscentrum. Zo hoef je als patiënt niet te betalen voor de consultaties en huisbezoeken.

Via dit financieringssysteem willen we onze schouders zetten onder een kwalitatieve en toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen.

We onderschrijven de algemene principes van een wijkgezondheidscentrum.